Početna  DKR 2007.  I  Reportaže  I  Fotogalerija

 

 

Web-projekt

Srednje škole Zlatar o

Danima kajkavske riječi.

Projekt je u izradi!

 

 

Program DKR, Zlatar 2007. možete skinuti OVDJE.

 

 

Dani kajkavske riječi, Zlatar 2007. 

 

     Zbor malih pjesnika, likovna izložba Čovjek čovjeku i Festival dječje kajkavske popevke - priredbe su Dana kajkavske riječi koje potiču dječje stvaralaštvo na kajkavskom narječju.

 

Zbor malih pjesnika

Zbor malih pjesnika - priredba koja se tradicionalno održava u okviru Dana kajkavske riječi, ove će se godine održati u subotu, 29. rujna u zlatarskoj Sokolani u 10,00 sati i to tra-dicionalno pod pokroviteljstvom časopisa "Modra lasta" izdavačke kuće "Školska knjiga". Na ovogodišnji je natječaj prispjelo je 355 pjesama. Stručni ocjenjivački sud, u sastavu: prof. Joža Skok, mr.sc. Božica Pažur i prof. Željka Horvat Vukelja, odabrao je  50 pjesama 47 autora iz 41 osnovne škole kajkavskog govornog područja za izvođenje na priredbi i tiskanje u zbirci Zbora malih pjesnika.

Rezultate natječaja možete pogledati na:

http://www.zlatar.hr/dkr2007/?do=zbor_malih.

 

Čovjek čovjeku

Dječja likovna izložba  Čovjek čovjeku starija je i od samih Dana kajkavske riječi te se već više od četiri desetljeća svakoga rujna postavlja u zlatarskoj Osnovnoj školi Ante Kovačića. Izložba će biti svečano otvorena u subotu, 29. rujna u 12,30 sati. Pokrovitelj izložbe je časopis "Modra lasta" izdavačke kuće "Školska knjiga"
     Na izložbi će biti izloženo 128 likovnih radova čiji su autori učenici iz 22 osnovne škole kajkavskog govornog područja. Priredba izaziva veliki interes mladih likovnjaka i njihovih voditelja, pa je ove godine na natječaj prispjelo 400-tinjak likovnih radova i to iz Šenkovca, Budinščine, Radoboja, Stubičkih toplica, Petrijanca, Stranhoninca, Oroslavja, Brod Moravica,  Šenkovca - Čakovca, Gornjeg Jesenja, Đurmanca, Bregane, Varaždina, Donje Voće, Pe-trovskog, Pribislavca, Podturena, Delnica, Pregrade, Gornje Stubice, Belca i Zlatara.

 

Festival dječje kajkavske popevke

Festival dječje kajkavske popevke završna je priredba Dana kajkavske riječi koja će se ove godine održati u zlatarskoj Sokolani u nedjelju, 30. rujna u 18,00 sati. Autori skladbi su učenici osnovnih škola kajkavskog govornog područja koji su pod vodstvom svojih nastavnika glazbene kulture uglazbili stihove izvedene na prošlogodišnjem Zboru malih pjesnika. Stručni ocjenjivački sud u sastavu:  maestro Siniša Leopold, Dubravko Češnjak, prof. i Zlatko Po-točnik, prof. odabrao je ove godine 17 skladbi koje će mali pjevači izvesti na festivalskoj pozo-rnici uz pratnju Tamburaškog orkestra Hrvatske radio-televizije pod ravnanjem Siniše Le-opolda. Gosti Festivala bit će najbolji autori pjesama s ovogodišnjeg Zbora malih pjesnika. Rezultate natječaja možete pogledati na:

http://www.zlatar.hr/dkr2007/?do=djecja_popevka.

 

Copyright © 2006. - 2008. Srednja škola Zlatar, urednik: Krešimir Varga