Pravila ponašanja na forumu

Što se smije, a što se ne smije?

Pravila ponašanja na forumu

PostPostao/la Klapac » pet vel 18, 2011 12:18 am

:!: Preporuke:
> Molimo sve korisnike da govore jezikom koji je svima razumljiv.
> Poželjno je držati se teme, a ako ni jedna ne odgovara onom što želite napisati, pošaljite mail administratoru ili otvorite novu temu.
> Nije poželjno pisati velikim slovima zato što se to smatra vikanjem.
> Slanje poruka riječ po riječ ili chatanje po forumu nije preporučljivo jer to otežava praćenje teme. Za to postoji chat (pogledaj naslovnicu web-stranice škole).

:!: Na forumu nije dozvoljeno:
> vrijeđati, omalovažavati i uznemiravati sudionike zbog vjerske, nacionalne, spolne, stranačke ili druge pripadnosti
> psovati, koristiti vulgarne izraze i upotrebljavati riječi uvredljivog karaktera
> ogovarati, vrijeđati i omalovažavati djelatnike i učenike škole
> pozivati druge na svađu i stvarati svađu unutar bilo koje teme
> lažno se predstavljati ili koristiti višestruke identitete (prijavljivanje pod nadimkom ne smatra se lažnim predstavljanjem)
> poticati mržnju i zlostavljanje
> na bilo koji drugi način kršiti ljudska prava i/ili važeće zakone
> kršiti privatnost drugih, kao što je npr. objavljivanje tuđe e-mail adrese, brojeva telefona, objavljivanje imena i prezimena ili drugih privatnih podataka diskutanata i trećih lica, osim općepoznatih podataka o javnim osobama.
> objavljivati poruke (postanje) sadržaja, linkova ili članaka s pornografskim, pedofilskim ili fašističkim sadržajem.
> izrugivati se i omalovažavati opća pravila
Svi postovi koji nisu u skladu s ovim pravilima biti će obrisani s foruma. Oni koji se ne budu pridržavali tih pravila biti će opomenuti i/ili kažnjeni.

:!: Opomene i kazne:
> Administrator i moderator foruma zadržava pravo brisanja ili modificiranja bilo kojih sadržaja unesenih na forum, a za koji smatra da nisu u skladu s pravilima. Moderatori i administratori također imaju pravila kojih se moraju držati. Njihova je uloga da naprave forume kvalitetnijima i korisnijima.
> Svaki korisnik koji primijeti sadržaj na forumu koji bi na bilo koji način bio upitan, zamoljen je da administratora ili moderatora foruma što prije e-mailom obavijesti o tome ili objavi o tome poruku na forumu u ovoj temi.
> Osim brisanja neprikladnog sadržaja, moderatori i administratori mogu zaključavati neke teme tako da se u njima ne mogu objavljivati nove poruke, mogu premještati teme u druge forume ili razdvojiti temu u dvije teme. Moderatori će poduzeti te akcije ukoliko smatraju da je to potrebno.
> Forum može sadržavati linkove na druge web-stranice ili datoteke. Nad sadržajem takvih stranicama administrator i moderatori nemaju nikakvu kontrolu te ne mogu garantirati da one neće biti problematičnog sadržaja. Međutim, svaki link na takav sadržaj će biti uklonjen nakon prijave ako se ustanovi da nije u skladu s pravilima.

Pozdrav! :)
Klapac
 
Postovi: 36
Pridružen/a: čet vel 17, 2011 11:21 pm

Natrag na Pravila ponašanja na forumu i obavijesti

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron