Naša škola - to smo mi!  Riječ ravnatelja  I  Kalendar rada  I  Uredovno vrijeme 

 

 

 

           

 

 

 

Srednja škola Zlatar nastavlja podužu tradiciju nekadašnjeg srednjoškolskog obrazovanja u Zlataru. Današnja škola započela je s radom gimnazijskih odjela 1991. godine. U to vrijeme bila je dio Srednje škole Konjščina.

Godine 1996. uvedeni su programi upravnih referenata i tehničara PT prometa te se iste godine Škola izdvojila iz Srednje škole Konjščina i započela raditi kao samostalna ustanova. Godine 2003. uveden je program tehničara za računalstvo, a 2008. program tehničara za logistiku i špediciju koji je zamijenio program tehničara PT prometa. Dosadašnji ravnatelji škole bili su profesorica Jasna Mlakar i profesor Stjepan Škof, a sadašnja  ravnateljica je diplomirana pravnica Zdenka Rogina.

Sada upisujemo učenike u četiri četverogodišnja programa: opću gimnaziju, upravne referente, tehničare za računalstvo i tehničare za logistiku i špediciju.

Dan Srednje škole Zlatar je 27. travnja, a to je ujedno i Dan grada Zlatara.

Škola radi u trokatnoj klimatiziranoj zgradi s klasičnim učioničkim prostorom te specijaliziranim kabinetima i laboratorijima koji se koriste za stjecanje strukovnih kompetencija. Unatrag nekoliko godina u fazama se dograđuje i rekonstruira školski prostor s ciljem prelaska na rad u jednoj smjeni. Dio tog prostora je gotov i koristi se za odgojno-obrazovni rad.

Uz brigu o obrazovanju učenika, veliki naglasak stavljamo i na odgojnu komponentu te nastojimo kroz različite izvannastavne aktivnosti, programe i projekte razvijati socijalnu osjetljivost  i pozitivne vrijednosti.

 

 

Klikni na sliku za veći prikaz